Din nou Carlsen

Din nou Carlsen

Magnus Carlsen (Norvegia) păstrează titlul de campion mondial la șah clasic după un sec 3-0 în partidele de departajare, disputate în ritm rapid.

28 noiembrie 2018 va rămâne o dată importantă  în istoria recentă a Londrei, deoarece acesta este momentul în care atenția tuturor iubitorilor șahului a fost ațintită asupra încoronării celui mai valoros șahist al planetei, Magnus Carlsen.

Dincolo de estetica unui meci în care norvegianul a luptat fără să-și asume riscuri deosebite împotriva celui mai periculos adversar posibil la acest mment, și mă refer aici la Fabiano Caruana, Magnus a dovedit că știe să câștige un răzbi complicat cum a fost cel programat în capitala Angliei.

Duelurile de șah clasic dintre cei doi s-au încheiat cu un scor egal din toate punctele de vedere și vă invit să le rejucați mai jos, pentru a retrăi  tensiunea meciului.

Imediat, finala pentru titlu a continuat în tempo rapid, iar Fabiano nu a putut suține momentul prăbușindu-se sub povara unui statut pe care momentan nu îl merită. Partidele de șah rapid, încheiate toate cu victoria lui Magnus pot fi vizualizate mai jos.

Sursa: The Hindu

Șah Clasic: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana 6-6

Șah Rapid: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana 3-0

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.