Schimbare: Miruna în locul Cristinei

Schimbare: Miruna în locul Cristinei

Echipa olimpică feminină de șah a României încheie Olimpiada de la Batumi în primele 20 de locuri, după un egal cu Germania în ultima rundă.

Șahul feminin românesc s-a aflat pentru perioade lungi de timp în elita mondială, iar acest fapt ne-a creat niște așteptări, care în ultimii ani nu mai au legătură cu realitatea din jurul tablei cu 64 de pătrate.

Dispariția prematură și dureroasă a Cristinei Foișor a lăsat în urmă un gol care a cerut să fie umplut. Așa au apărut în discuție Miruna Lehaci, Alessia Ciolacu, Andreea Cosman și alte posibile înlocuitoare pentru una dintre cele mai reputate jucătoare din istoria șahului românesc.

Miruna și Andreea au prins lotul olimpic în 2018 și cred că ar trebui să privească Batumi ca pe un punct de plecare spre vârful Olimpului șahist feminin, nu ca pe o experiență care a trecut și pe care o vor ascunde în tolba cu amintiri.

Jucătoarea din Iași a dovedit la Batumi spirit de luptă și calitate în joc. Dacă le va adăuga experiența competițională la nivel înalt și antrenament, atunci în 2 ani avem încă o jucătoare de 2300 ELO.

Mai jos vă invit să rejucați mai jos ultimele 3 meciuri ale României

Sursa facebook/Irina Bulmaga

Runda 9: Rusia - România 3-1

Runda 10: România - Iran 2-2

Runda 11: România - Germania 2-2

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.