Socoteala de acasă, demontată de Bangladesh

Socoteala de acasă, demontată de Bangladesh

Olimpiada Masculină de Șah: Bangladesh – România 2,5-1,5

Foarte rar se întâmplă ca un meci să fie întors cu 180 grade așa cum s-au petrecut lucrurile în meciul 18 al rundei cu numărul 8 din cadrul Secțiunii Open a Olimpiadei de Șah de la Batumi.

Acest meci propunea întâlnirea Bangladesh – România, una dezechilibrată total din absolut toate punctele de vedere.

Totul curgea conform calculelor hârtiei, până când, inexplicabil, rând pe rând reprezentanții României au început să dea rateuri. Constantin Lupulescu a manevrat cu abilitate o poziție în care avantajul de spațiu și mobilitatea figurilor au înfrânt rezistența adversarului, dar … atunci când negrul avea mat în 7 mutări, gafează și îi oferă adversarului o salvare in extremis.

Pe masa 2 Mircea Pârligras crește gradual avantajul pozițional, însă abordarea luptei în această manieră face ca orice inexactitate să ducă jocul către o egalitate greu de răturnat, ceea ce s-a și întîmplat.

Levente Vajda l-a avut în mână pe marea speranță a șahului din … Bangladesh, dominând pozițional jocul după un sacrificiu de calitate, însă o eroare la mutarea 40 îi reduce orice compensație pentru materialul în minus și astfel adversarii noștri marchează singura victorie din meci.

Rahman Mohammad Fahad Sursa: dhakatribune.com

Partida de la masa patru nu a avut un istoric deoebit și s-a încheiat sub semnul păcii destul de rapid, neutralizând avantajul pieselor albe, pe care Cristian Chirilă ar fi trebuit să-l folosească.

Astfel se consemnează o înfrângere mai mult decât surprinzătoare, ale cărei partide vă invit să le rejucați mai jos.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.