Fetele au trecut de halta Uzbekistan

Fetele au trecut de halta Uzbekistan

Echipa feminină de șah a României depășește incomoda selecționată a Uzbekistanului cu scorul de 2,5-1,5 și se apropie la numai un punct de liderul clasamentului intermediar, Armenia.

Înainte de startul rundei cu numărul 7 al Secțiunii Feminine, din cadrul Olimpiadei de Șah, disputată în aceste zile la Batumi (Georgia), îndrăzneam să visăm. Ne imaginam o victorie care să ne aducă aproape de podium, cu șanse de a-l atinge la ultimele jocuri.

Desfășurarea meciului împotriva selecționatei omonime din Uzbekistan ne-a crescut încrederea într-un scor pozitiv, pe măsură ce timpul se scurgea.

Singura partidă, dintre cele patru ale meciului, unde lucrurile nu ne mergeau prea bine, era cea de la masa unu, unde Irina Bulmaga a pierdut până la urmă o situație care s-a înrăutățit gradual din prima fază a luptei.

Miruna Lehaci își continuă evoluția bună cu încă un joc în care nu cunoaște înfrângerea și așteaptă cu încredere adevăratele teste din ultimele runde.

Cele mai experimentate jucătoare din lot, Luminița Cosma și Corina Peptan, își fac datoria și punctează fiecare pentru o victorie importantă, contra reprezentantei unei națiuni unde șahul începe să devină un fenomen.

Mai jos aveți cele patru partide ale dramaticului meci care ne apropie de medalii.

Luminita Cosma Sursa: Wikipedia

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.