Parteneriat eChess – First Saturday

Parteneriat eChess – First Saturday

eChess și First Saturday s-au asociat pentru organizarea turneelor de șah închise în vederea obținerii normelor de MMI și MI.

De peste 25 de ani, prima sâmbătă a fiecărei luni calendaristice este sinonimă cu debutul la Budapesta a  unei serii de turnee închise, unde participanții au șansa să-și îndeplinească normele necesare primirii titlurilor de Mare Maestru Internațional (MMI) sau Maestru Internațional (MI).

Aceste competiții se întâmplă grație efortului depus de Nagy László, Organizator Internațional FIDE, omul care a creat contextul necesar creșterii unor jucători de top din Ungaria, dar și din România.

Efortul lui este asemănător celui depus de regretatul Emil Pessi, care punea în scenă la București turnee similare în anii ’90, oferind șansa unor jucători precum Vladislav Nevednicii, Alexander Motylev, Levon Aronian, Dmitry Svetushkin sau Vasile Sănduleac să obțină titlul de Mare Maestru Internațional.

Levon Aronian sursa: asbarez.com

Comunitatea jucătorilor de șah din România cuprinde jucători tineri, care au nevoie de un context favorabil dezvoltării lor sportive. În acest sens am inițiat parteneriatul cu First Saturday, pentru a le oferi jucătorilor români posibilitatea să-și atingă obiectivele de performanță cu un buget mult mai mic.

În luna ianuarie 2019 Bucureștiul va găzdui prima serie de turnee First Saturday, plecând la drum cu Grupa A – Turneu pentru MMI (10-12 participanți), Grupa B – Turneu pentru normă de MI (10-12 participanți), Grupa C – Turnee pentru ELO (10-12 participanți).

Aici aveți detaliile complete referitoare la costuri și înscriere.

Jucătorii români care se înscriu la Turneele First Saturday de la Budapesta prin intermediul eChess, primesc o gratuitate la unul din evenimentele organizate de comunitatea noastră în 2019.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.