Șah cu zâmbetul pe buze

Șah cu zâmbetul pe buze

Suntem mulți! Conform datelor oferite de Federația Română de Șah, la începutul trimestrului patru al anului curent, în România avem peste 15.000 jucători de șah legitimați, iar potențialul este departe de a fi atins.

Prin comparație cu alte sporturi, șahul stă bine la capitolul popularitate, fiind depășit doar de fotbal, cu 118.000 sportivi legitimați, fiind cu mult înaintea tenisului, care numără 3.000 adepți afiliați.

Paradoxal, dar această ierarhie a simpatiei pentru sport nu se păstrează atunci când vine vorba de repartizarea resurselor publice, sau de atragerea partenerilor din mediul privat.

Unul dintre motivele acestei anomalii o constituie și lipsa de coagulare a celor iubesc jocul regilor în comunități puternice, asocieri care să contribuie la dezvoltarea propriilor membri, la punerea în comun a ideilor și resurselor.

eChess ridică mâna și lansează un apel către cei care iubesc șahul, un apel pentru ideea de comunitate, în interiorul căreia ne vom perfecționa cunoștințele șahiste, ne vom cunoaște mai bine, vom juca șah.

Și pentru că dorim să formăm un grup animat de dragostea pentru șah, ne vom întâlni și în offline, vom organiza evenimente lunare și vom oferi competiții pentru membrii noștri în mai multe orașe din țară.

Socializăm! Învățăm! Jucăm șah!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.