Parteneriat cu Eurogol. Ce au în comun fotbalul și șahul?

Parteneriat cu Eurogol. Ce au în comun fotbalul și șahul?

Nimic. Și uite așa am spulberat tensiunea întrebării din titlu. La nivel de joc, absolut nimic. Fotbalul se concentrează pe o minge rotundă, disptutată de două echipe, în încercarea de a o conduce spre un spațiu fix, numit convențional poartă.

Șahul are drept obiect 32 piese și o tablă de formă pătrată, fiind guvernat de ceva mai multe reguli și de multe concepte abstracte.

Și totuși, la nivel de practicanți identificăm niște asemănări, cel puțin la nivel de atitudine, sau de motivație. Din această perspectivă, asemănările au fost mult mai evidente la Școala de Fotbal Eurogol.

Aici am găsit un grup de copii entuziaști, veseli, educați, exact profilul membrului eChess. În mod natural a apărut ideea de parteneriat, prin care cele două organizații au hotărât să se promoveze reciproc, în încercarea de a le oferi micuților aflați în formare, posibilitatea de a se dezvolta armonios atât fizic, cât și cognitiv.

Un demers inedit, care nu poate produce decât rezultate pozitive în planul formării copiilor care aleg sportul în detrimentul altor activități.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.